STENGT FOR HØST/VINTER
Åpner 1. juni 2021
I mellomtiden anbefales
Bogstad Camping

Ekebergsletta, skulpturpark, minigolf, lekeplass, plaskedam og rideskole/husdyrpark i nærområdet

Ekebergskauen og-parken byr på svært idylliske turområder. Gjennom Skulpturparken går flotte turveier til lekeplass, minigolf, plaskedam - og restauranter med Oslos mest fantastiske utsikt!

Mange dyr å bli kjent med på EKT Rideskole og Husdyrpark på Ekeberg


EKT RIDESKOLE OG HUSDYRPARK

En drøye minutters hyggelig spasertur på skogsvei, fører til EKT Rideskole og husdyrpark, som altså ligger i Ekebergparken. Her finnes det naturlig nok hester i alle størrelser, med mulighet for rundriding, hestekjerre-
turer, osv. I tillegg er det mulig å bli kjent med en rekke husdyr, som gris, geit, påfugl, mm.


EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg


lekeplass og plaskedam på Ekeberg


LEKEPLASS

I tilknytning til EKT og Søylehuset ligger en hyggelig lekeplass - og rett bortenfor en bade-/plaskedam for barn - en god kombinasjon på varme sommerdager!

Plaskedam på Ekeberg


Minigolf på Ekeberg

MINIGOLF-PARK

Her ligger også en flott minigolfpark med to morsomme 18-hullsbaner med fossefall, elver, broer og mange utfordrende hindere.

Den ene banen er for spillere på høyt nivå (arena for NM i banegolf, osv) Den andre banen er enklere, så her kan minigolfere i alle aldre få prøvd seg.


Ekeberg Søylehuset Petersborg


SØYLEHUSET PETERSBORG

Ved siden av EKT og lekeplassen ligger Søylehuset Petersborg , som huser en hyggelig kafé med uteservering. Kaféen er åpen hele året og serverer hamburgere, pizza, bakervarer, snacks og drikke.
Søylehuset er et utradisjonelt hus i Norge, reist i 1825 for visekonsul Henrich Resch, ovenfor Bergsløkken / Kampen - idag Ensjø, senere bebodd av forfatteren Sigurd Hoel. På sin originale plass ble søylehuset revet i 1963 - og gjenreist på Ekeberg av Riksantikvaren i 1966.


Skulturparken i Ekebergskogen


KVINNESKULPTURPARKEN - FLOTT OPPLEVELSE PÅ FLERE MÅTER

Skulpturene/installasjonene er spredt over et område med hyggelige skogsveier og stier.


Skulpturparken på Ekeberg


De ekstremt kunstinteresserte vil kanskje synes at utsikten over byen konkurrerer for mye med skulpturene, men for de fleste er det win-win - og en fantastisk flott spasertur. Vi vil gå så langt som til å si at det vil være en kjempetabbe å bo på Ekeberg Camping uten å ta med seg denne turen! (Men NB! Noen av stiene er bratte og kan være lite fremkommelige for bevegelseshemmede)

Skulpturparken på Ekeberg


Om du ikke blir tungpustet av å gå i bakken, kan du miste pusten helt av utsikten;-)

Ekebergrestauranten


EKEBERGRESTAURANTEN

Nederst i skulpturparken ligger Ekebergrestauranten - hvor både balkongen og ikke minst uteserveringen byr på byens kanskje beste utsikt - her kan man spise lunsj (for eksempel pizza fra vedfyrt pizzaovn) eller bare nyte en kald forfriskning mens man har en storslagen panoramautsikt over Operaen, Barcode, Bjørvika, festningen og hele resten av byen!

Ekebergrestauranten - en arkitektonisk perle med uslåelig beliggenhet


Restauranten ble tegnet av Lars Backer for Oslo kommune. Bygget sto ferdig i 1929 og regnes som intet mindre enn et av Europas fremste funkisbygg. Bygningen er fredet, men modernisert i senere år.

Uteservering med Oslos beste utsikt på Ekebergrestauranten


Å anlegge en taubane fra sentrum til Ekebergrestauranten, har vært samtaletema i Oslo i mer enn 50 år, men enn så lenge er det kun prat. Fra Ekeberg Camping er det uansett bare en svært hyggelig spasertur.

Karlsborg Spiseforretning


Karlsborg Spiseforretning

Noe mindre kjent enn sin nabo Ekebergrestauranten, men også en restaurant med helt usedvanlig god utsikt. Arkitekturen er noe eldre, men mange vil hevde at bygget ikke er mindre sjarmerende!